Перничанин сред победителите в конкурс, обявен от СДС

Младеж от Перник е сред победителите в конкурса “Правото на протест - как да защитим гражданските си права”, обявен от евродепутата Надежда Нейнски, съобщиха от пресцентъра на СДС. Победителите ще посетят Европейския парламент в Брюксел през пролетта - на 21 и 22 март 2011 г.
“Направих изключение и вместо 20 младежи, ще поканя в Европейския парламент 21, защото техните работи бяха наистина равностойни. Впечатлиха ме с адектавност, отношение съм обществените проблеми и непримиримост в опитите за разрешаването им. Обмислям да препратя техните протести към отговорните институции в България, защото усилията на тези прекрасни млади хора си заслужава да бъдат доведени докрай.” Това отбеляза Надежда Нейнски във връзка с приключване на конкурса, организиран съвместно с Националната асоциация на европейските клубове в българските училища.
Конкурсът показа, че българските ученици имат силно развито гражданско съзнание, познание за работата на институциите в България и каузи, които са готови да отстояват. Проблемите, срещу които младежите протестират най-често, са неподходящо написаните учебници, неспазването на дисциплината в училище, лошата материална база, задължителния характер на униформите, квотата на половете при приема във висши училища, липсата на култура у българите за разделно събиране на отпадъци, безразборното изсичане на горите, замърсяванията на въздуха и храните, навлизането на ГМО в живота ни, лошата инфраструктура в градовете - дупките по пътищата, липсата на велоалеи, неподдържаните детски площадки и междублокови пространства, недостъпната учебна среда за деца с физически проблеми и др.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година