Отговорът на Общината:Графикът е единственият възможен

"Графикът може да не е идеален, но е единственият възможен", заяви вчера заместник- кметът Иванчо Христов. Този график, който сме изготвен от "Спортни имоти", дава приоритет на отбора, който е в А- групата. "Ние трябва приоритетно с тази оскъдна материална база да дадем възможности на отбора да води редовен тренировъчен процес", продължи още заместник- кметът. "Когато имаме остатъка от база се опитваме балансирано да я разпределим според нуждите и това, кой на какво ниво е не само в учебно- тренировъчния процес, но и в професионалното израстване. Основен довод на заместник- кмета е, че все пак "Металург" играят в областна група, а "Миньор" са при най- добрите. Нашето виждане е, че в момента това е положението, и на мен ми се иска доброто да е за децата, но няма как", констатира Иванчо Христов. "Имаме друга спортна материална база, която ние им предложихме, а те отказаха. Предложихме им да провеждат тренировките си на базите в Кралев дол, в Рударци, Бела вода и Дивотино", каза още Христов.
Общината подрежда приоритетно своята материална база според количеството и качеството на отборите. След два месеца, когато се лицензира стадиона "Миньор", нещата ще се променят, за да се удовлетворят и исканията на децата от детско- юношеските школи, обеща заместник- кметът. Това обаче няма как да се случи днес, заяви Христов.
"Ние търсим баланса между клубовете, училището и Общината. През тези два месеца не сме им обърнали гръб", разказа старши- експертът Ивайло Денов.
"Освен това на стадион "Металург" трябва и поддръжка, трябва да се полива, затова няма как да тренират на него през останалото време. Все пак и детско-юношеския отбор на "Миньор" сега не тренира, а са в почивка", допълни още Денов.
Ако от ПФК "Металург" се съгласят да играят в Рударци, Христов е обещал да им съдейства за създаването на условия. "Обещах да им намеря валяк, за да балират терена. Важно е обаче и те да положат усилия", каза той.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година