Лицензионната комисия гледа строго стадиона

Лицензионната комисия към Българския футболен съюз, която онзи ден онзи ден дойде да огледа стадион "Миньор", не даде твърде окуражителни знаци към пернишките футболни деятели. Според обобщеното мнение на футболните спецове все още е далеч денят, когато "жълто- черните" ще играят мачове на свой стадион пред своя публика.
Комисарите имат сериозни забележки към тревното покритие, което според тях хич не отговаря на стандартите за "А"- групата. С други думи си е чиста ливада. Те препоръчаха да се подмени основно по съответните стандарти за модерен европейски терен. Явно трябва да се ускори практическата реализация на оригиналния замисъл да се поставят изцяло нови чимове, които да се отопляват зимно време с парна инсталация, както е във всички модерни европейски стадиони. Друго задължително условие, без което няма да се сложи параф за лицензирането на стадиона, са съблекалните и особено стаята за съдиите. По въпроса в момента се работи активно, новите съблекални са с модерен бял фаянс.
Задължително изискване е оградата, която разделя играчите от терена да бъде доста по- висока от сега съществуващата, което също бе вписано като важна препоръка. Ще трябва да се увеличи и капацитетът на седящите места , защото при едно евентуално първо домакинство на "Миньор" еуфорията ще бъде голяма и ще се изсипят поне повече три пъти зрители, отколкото са седящите места.
Лицензионната комисия хвърли едно око и на стадион "Металург", където писа по- висока оценка на тревното покритие, обаче критичните оценки преобладават. Тоест и стадион "Металург" не може да приема мачове в този си вид, въпреки ремонтът, който му беше направен през последните месеци.
Всички забележки бяха надлежно предадени на домакините. Остава само да се уточни датата на следващото идване на комисията, която ще следи предписанията регулярно. До тогава "Миньор" ще си остане "кюстендилски" отбор...

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година