Софийска кримка обра кафене

Софийска кримка обра кафене

Столичанин обрал кафене в Трън, съобщиха ог полицията. 26-годишният Е.Р. бил криминално проявен. Преди четири дни той земонтирал порозорец на заведението и задигнал, по данни на собственика около 40 лева на монети, алкохол от различни марки и пакетирано кафе.
Криминалистите от местното управление на МВР бързо разкрили извърщителя на кражбата, хвалят се от ОД на МВР.
Вчера от полицията съвсем любезно съобщиха иницалите и годините на крадеца, дори уточниха това, че е криминално проявен. Новинарите трябваше да се чувстват удовлетворени. Но не бяха. Защото не можаха да отрият логиката в информационния поток на ръководството на дирекцията на полицията. Само ден преди това, когато ставаше дума за разбита банда, която извършвала кражби и разфасоване на леки автомобили, освен инициали, които я са истински, я – не, нямаше нито години, нито съдържание на криминалното досие, нито съдебно минало.
Още преди седмица на официален брифинг шефът на Областната дирекция на МВР заяви, че за оскъдицата в информационния поток журналистите трябвало да се сърдят на главния прокурор Сотир Цацаров, който забранил огласяването й без уточнения и съгласие на прокуратурата.
Изтълкувахме го като „спете спокайно, апаши, анонимността ви е гарантирана”. Въпреки че търсим отговор на въпроса защо наистина браним престъпниците? Какво печели обикновеният гражданин, който чрез своите данъци гарантира заплатите и на полицията, на правораздавателните институции?
В едно българско село, пропищяло от набези на крадци, преди около месец местни изтерзани хора пред една от националните телевизи поискаха снимките на апашите да се разлепват по стените. За назидание и с цел лична защита.
Е, ние не сме чак толкова кръвожадни. Но и подобна информационна завеса е нелогична. Хайде най-после да се разберат органите на реда и правораздаването да се разберат, но в полза на онези, които са порпевши от набезите на апаши, подпалвачи, вандали, насилници. 

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година