Loading

Напрежение между българи и роми в Трън

Напрежение между българи и роми в Трън

Вчера в гр. Трън отново е избухнало напрежение между цигани, населяващи незаконни постройки, и живущи в съседство български семейства. Това се казва в информация от централата на ВМРО, разпространена до медиите. Оттам припомнят, че на 10.06.2013 г. около 10 незаконни постройки трябваше да бъдат съборени от администрацията на община Трън. Това обаче не се случи, тъй като по твърдение на представители на община Трън имало подадена жалба в съда срещу заповедите за събаряне. Не беше уточнено, обаче, дали съдът е допуснал спиране на изпълнението или неговото отлагане.
В резултат от бездействието на общинската администрация в Трън представители на незаконно настанилите се цигански семейства вчера следобед са започнали да хвърлят камъни по живущите в съседство граждани, да замерят с камъни къщите им и да отправят закани за саморазправа и убийства. Нападнати са няколко от членовете на ВМРО, които са били на мястото. Пострадали няма. По думите на свидетели на ексцесията полицията е дошла съвсем за кратко, след което е напуснала мястото, оставяйки циганите да безчинстват, се казва още в съобщението.
Това за пореден път доказва, че централната и местната власти нямат желание да пресекат безнаказаната циганска престъпност. Стотици, ако не и хиляди, са случаите, при които властта бездейства и търпи самоуправство от страна на циганите.
Ние от ВМРО продължаваме да настояваме комплексния цигански въпрос да бъде най-сетне поставен на дневен ред в институциите и да се пристъпи към решаването му. За съжаление не виждаме в нито една от парламентарните и извънпарламентарните партии воля за предприемане на конкретни действия. ВМРО – Българско национално движение отдавна предлага конкретни мерки – 5 точки, с които на първо време да започне разрешаването на циганския въпрос – категорични са воеводите. От централата обещават да бъде предоставен и видеозапис от Трън, на който е заснета циганската агресия спрямо други български граждани.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

На тази дата в миналото

10-Септември-2016

10-Септември-2015

10-Септември-2014

10-Септември-2013

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

Гореща линия: 0888 563 496

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини

ПОРЪЧКИ се приемат само през сайта и се препращат към търговците за изпълнение!

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година

ipernik com