Конституцията е венецът на правото

Окръжният прокурор на Перник Радка Петрова поздрави вчера всички жители на региона с Деня на българската конституция и празника на юристите. България има основание да се гордее с този ден, защото една малка нация, само година след освобождението си от петвековно робство е намерила сили в лицето на Великото Народно събрание да разработи и приеме документ, възприел най-демократичните, най-прогресивните традиции от европейското право. И в днешната конституция на страната ни са залегнали основни моменти от приетата преди 128 години в старопрестолния град, припомни Радка Петрова. Според окръжния прокурор време е вече Денят на българската конституция да се отбелязва като национален празник, равностоен на 3 март. Конституцията е венецът на правото в една държава и трябва да се показва уважение към нея, защото това е важно и за възпитанието на младите хора във всяка страна, каза още Радка Петрова.
Тя искрено благодари за добрите взаимоотношения и на колегите, с които обвинението работи извън прокуратурата - съдии, следователи, дознатели, полагащи много труд за пресичане на престъпността в региона.
Тя поздрави и колегите си от новосъздадения Административен съд, които вече започнаха своята работа въпреки някои затруднения от обективен характер.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година