Издирват двама перничани за банковия обир в София

Двама перничани са сред заподозрените за банковия обир в София, извършен на 28 февруари. Столичната полиция издирва Валентин Кирилов - Пуйката и 28-годишният Николай Мирчев Василев. Търсят се следите и на столичния им авер Велизар Емилов Янков. МВР гарантира анонимността на гражданите, които дадат данни за местонахождението на тримата.
Бандата обра инкасовия автомобил на "Първа инвестиционна банка" на паркинга пред "Техномаркет Европа" в Божурище. От бронирания джип "Чероки" са измъкнати 500 хиляди лева и злато за около 50 000 лв. Колата е превозвала ценности от четири трезора в София. Обирът е станал, докато гардове получавали оборота на хипермаркета, за да го откарат в банката. Те небрежно заключили возилото и го оставили без наблюдение, влизайки заедно в магазина. Крадците атакували от тъмен голф тройка, спрян на паркинга. За секунди разбили ключалката на джипа и взели два от саковете. Един от охранителит ги видял и стрелял по тях, но бандитите успели да се измъкнат. По-късно фолксвагенът е открит опожарен край микроязовира в село Мало Бучино.
Пуйката бе сред най-дейните автоджамбази в Перник допреди няколко години. Полицията обаче разби "бизнеса" и прати няколко крадци в затвора. Говори, че оттогава Румен се преквалифицирал в други обири.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година