Loading

23-ма минали от Стомана Индъстри в Сигма

23-ма минали от Стомана Индъстри в Сигма

Продължават преназначенията на работници от ремонтните цехове на “Стомана Индъстри” към гръцката фирма “Сигма” ИС. Вече са оформени трудовите договори на 23 души, които са минали към дъщерната фирма на “Стомана”, съобщиха от дирекция “Областна инспекция на труда”.
Породилото се социално напрежение там миналата седмица стана повод да се проведе среща с представители на мениджърския екип на “Стомана Индъстри”, оглавявана от Антон Петров - член на Съвета на директорите и представител на гръцкия собственик за България. След срещата г-н Петров обяви, че “Виохалко” няма да прави съкращения, а само ще предложи на 58 човека от поддръжката по свое желание да минат към “Сигма”. Останалите ще продължат да работят в ремонтните цехове на “Стомана”. Целта на преструктурирането на дружеството е то да се модернизира, както и да изнася продукция за Западна Европа.
В новосъздадената фирма “Сигма” ИС работниците ще бъдат на същата длъжност, на която са били и преди. Те обаче ще изгубят придобивките за продължителна работа в едно и също предприятие по колективния трудов договор, защото всъщност ще са назначени в съвсем нова и различна фирма.
От Инспекцията съобщиха, че от понеделник е започната проверка във връзка с безопасните условия на труд и спазването на трудовото законодателство и в двете дружества. Следи се също изготвянето на трудовите договори, както и инструктажът в новата фирма.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година