Ангел Найденов: Тревожно е, че правителството няма позиция за случващото се

Случващото се в Близкия изток има позитивен ефект, заяви заместник- председателят на ПГКБ и председател на Съвета по национална сигурност и отбрана към НС на БСП Ангел Найденов, съобщиха от пресцентъра на БСП. Той участва в дискусия „Протестите в Северна Африка - има ли дилема „стабилност или демокрация”, която беше организирана от съветите по национална сигурност и отбрана и по външна политика.
Ангел Найденов изтъкна, че протестите, недоволството, бедността и безработицата в региона са ескалирали рязко в последните няколко години. Младежката безработица е над 70%, а икономическата криза е нанесла сериозен удар върху средна класа и по-бедната част от населението на страните в региона. „Дълги години хората в Близкият изток, търсеха изява на своя глас. Днес виждаме тяхната реакция. Светът и преди е виждал как едни или други режими се сриват под тежестта на народното недоволство”, отбеляза Найденов.
Депутатът от БСП припомни, че Левицата винаги е анализирала и заемала ясна позиция по важните световни събития. За сметка на това, сегашните управляващи не се ангажират с оценка, отсъства адекватна реакция на институциите в България по едни толкова значими за Европа и целия свят събития. Именно затова анализите от дискусията ще бъдат представени на Министерството на външните работи. Найденов е обезпокоен, че страната ни няма позиция, а ситуацията в Близкия Изток и Северна Африка се променя не с дни, а с часове.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година