84-годишен самотник убит в собствения му дом в Изток

Второ убийство за по-малко от месец разтърси т.н. квартал на металурзите - Изток, в Перник, в края на миналата седмица. Мъртъв в дома му е бил намерен 84-годишният Сотир Михайлов. Сигналът за трупа е подаден в петък около 17 часа от съседи на стареца. Той бил пълен самотник и комшиите го наобикаляли от време на време да видят как е, има ли нужда от нещо или от помощ или просто, за да му кажат някоя и друга приказка. Притеснили се, когато заварили вратата на дома му отворена, а страхът им, породен от факта, че никой не бил виждал стареца от няколко дни, се оказал основателен, когато се натъкнали на бездиханното му тяло. Живущи в блока алармирали органите на реда, на място пристигнала оперативна група и представител на прокуратурата.
Според съседи убитият старец е работил известно време като пазач в стария супермаркет в кв.Изток, сега експлоатиран от търговската верига СБА. Живущи в блока твърдят, че старецът е бил жестоко заклан. Съседите му твърдят още, че вероятно преди да се прости с живота си, самотникът е имал гости, тъй като от дома му са се чували гласове.
От ОДП уточниха, че по трупа на 84-годишния самотник са открити следи от насилие. Основната версия, по която вече работят полицията и прокуратурата, е убийство с цел грабеж. От жилището обаче не е откраднато нищо, просто защото нямало какво да се задигне. Старецът живеел в оскъдица, нямал нито скрити пари, нито някакви ценности.
Има вече заподозрян за убийството на възрастния човек, засега обаче за вината му няма достатъчно доказателства за повдигане на обвинение, уточниха от ОДП. Не се изключва и версията старецът да е убит от наркоман, нахълтал в дома на Сотир Михайлов да търси пари за дрога. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.
Това е вторият бедняк, убит за по-малко от месец в района. На 19 март клошар преби до смърт събрат по съдба в горичка край стадион "Металург". 52-годишният убиец П.М. бе разкрит и задържан десетина дни по-късно.
Въпреки че имаше заподозрян и комисар Димитър Шереметев - директор на пернишката ОДП заяви преди две седмици, че е въпрос на дни задържането му, все още обаче се издирва престъпникът, пребил жестоко председателят на Инициативния комитет "Да спасим Студена" - 75-годишния Михаил Мишев.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година