1000 лв. глоба за търговец, държал 1350 фалшиви евро

Едноличен търговец, хванат с фалшиви пари, бе наказан от Пернишкия окръжен съд с 1000 лв. глоба след постигнато споразумение с прокуратурата.
Вчера пред Темида бе изправен 47-годишният перничанин Валентин Първанов Радуилов, у когото при специализирана полицейска акция на 14 октомври миналата година са намерени 27 фалшиви банкноти с номинал 50 евро. Ментетата на обща стойност 1350 евро са били отпечатани на цветен мастилено-струен принтер. Фалшивите пари са открити в личния му автомобил, увити във вестник. Една от неистинските банкноти била закопчана от вътрешната страна на анцуга на Валентин с безопасна игла. Антимафиотите действали по сигнал, заяви вчера пред съда шефа на РЗ БОП майор Роберт Петров. Радуилов най-напред отричал, че притежава някаква валута, но след това, съзнавайки че обискът на автомобила няма да се размине и истината ще излезе на яве, признал пред полицаите, че в колата му има някакви банкноти, които намерил на пътя. След изземването на фалшивите пари пернишките антимафиоти уведомили търтовеца, че ще бъде извършен обиск и на дома му. Още преди да влязат в двуетажната къща на улица “Малиш”, Радуилов признал, че в нощното си шкафче държи пистолет. Пред специалистите от РЗ БОП той заявил, че е намерил оръжието и четирите патрона към него на кръстовището край с.Драгичево. Според експертите, пистолетът калибър 6,35, е испанско производство, имитация на марка “Броунинг” и влиза в групата на огнестрелните оръжия. Като боеприпаси бяха определени и четирите предадени от Валентин патрона. Две бяха повдигнатите обвинения срещу него - за незаконно държане на неистински пари и за държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси без надлежно разрешително.
По първото търговецът постигна споразумение с Окръжна прокуратура и бе санкциониран с 800 лв. глоба, тъй като все пак доброволно е предал ментетата на антимафиотите.
Заради чистото му криминално и съдебно минало, съдействието, което оказал на органите на реда, предавайки доброволно оръжието и искреното му разкаяние за престъпения закон по второто обвинение той бе наказан с глоба от 1000 лв. Тя остава и като крайно общо наказание за едноличния търговец.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година