Loading

Странна „частна” симбиоза на посетилите Тайван депутати

Странна „частна” симбиоза на посетилите Тайван депутати

БЗНС е силно обезпокоен и намира за неслучайна станалата вече порочна практика български депутати да замесват името на страната ни в международни скандали. Последното посещение на депутатите Румен Йончев (Коалиция за България), Венцислав Лаков (Атака), Петя Раева (ДПС) и Владимир Тошев (ГЕРБ) в Тайван, само дни след посещението на президента Плевнелиев в Китай, буди сериозна тревога, безпокойство и недоумение.
Както те самите твърдят, посещението им на китайския остров е било на разноски на непризнато тайванско правителство, но така и, поне от публичните им обяснения, не става съвсем ясна истинската цел на визитата им. Напротив – засилва се усещането за укоримо, противодържавно поведение и съмнение за действия с цел лично облагодетелстване.
За нас е твърде наивно и несериозно да повярваме, че четиримата са отишли заедно на „частно” посещение, както самите те твърдят. А ако наистина е било така, то изглежда твърде странна и нелогична /едва ли не приятелска/ „частната” инициатива, на иначе непримиримите и враждуващи помежду си депутати от Коалиция за България, Атака и ГЕРБ.
БЗНС безусловно е свалил доверието си от коалицията на депутатите от БСП, ДПС и Атака, но за нас изглежда особено неразбираемо присъствието на депутата от ГЕРБ Владимир Тошев в тяхната компания!
БЗНС настоява да разбере дали лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е бил уведомен и дали е дал съгласието си за тази странна „частна” симбиоза на посетилите Тайван депутати?
БЗНС има усещането, че силни, непрозрачни връзки и сенчести интереси, свързват както управляващите, така и сегашната опозиция. Липсата на представителност и най-елементарна прогнозируемост на народните ни представители, прави невъзможно България да се пребори с икономическата криза и да води предвидима външна политика.

Вход с фейсбук профил:

ipernik com