iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Жената на Емо от Конкурент е получила пари за лечението си от Светли

Жената на Емо от Конкурент е получила пари за лечението си от Светли

Емил Анчев – вокалистът на група „Конкурент”, е категоричен, че лечението на жена му Ани, която страда от карцином на стомаха, ще бъде в чужбина. Той казва: „Тук направихме операцията, за което не съжалявам, но след това отношението беше ужасно”. Това разказа той в предаването „Комбина” по Нова телевизия.

„Не може лекарите да ти кажат: „Ти изтегли късата клечка”, възмути се Емил. Според него, лекарите трябва да нахъсват пациентите и близките им и да им дават надежда до последно, че нещата може да се оправят.

Емил познава много хора с подобно заболяване покрай множеството благотворителни концерти, в които е участвал, заедно с групата. Те му казвали: „Не чакайте повече тук. Заминавайте навън!”.

Ваня Станимирова – майка на 4-годишната Стефи, която страдала от същата болест, също се оплака от отношението на медици у нас. „Казаха ми с усмивка: „Остават ви 2 месеца живот”, сподели тя. „Казаха, че няма шанс за детето. Оказа се, че в Турция има”, добави тя. След няколко операции и продължително лечение момиченцето вече се връща към нормалния живот.

Емил Анев и „Конкурент” събирали пари и за Светли – младежа от Перник с изключително рядко заболяване на белия дроб. Както БЛИЦ съобщи, той почина през май. Така се случило, че Светли бил в една стая с Ани Анчева. Заради познанството си с нея и благотворителната дейност на Емил, младежът настоял парите, които били дарени за неговото лечение, да отидат за това на Ани.

„Светли просто е ангел”, заяви Емил. Той сподели, че първоначално не искал да приеме неговите пари, но родителите му настояли. „Обичам жена си и семейството си. Това изпитание ще го преминем”, категоричен беше музикантът.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.