iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Започва тестването на пръстовите отпечатъци в болниците

Започва тестването на пръстовите отпечатъци в болниците 07_1468948135

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) започна тестово внедряване в реални условия на въвеждането на пръстовия идентификатор, като лечебните заведения, в които трябва да бъдат инсталирани устройствата, са столичните УМБАЛ „Света Анна“, Първа градска болница, АГ болница "Света София" и Онкологичната болница, както и МБАЛ-Русе.

Фирмата-изпълнител на договора е осигурила безплатно до 3 устройства за генериране на Уникален идентификационен номер. Тестът е работен и е предвиден в договора за изграждане на регистрационната система за здравноосигурителни събития при изпълнителите на медицинска помощ. Петте болници няма да бъдат задължени да регистрират в новата система всеки пациент. Задачата ще е единствено да се проследи работата на системата в реални условия и да се изчистят непредвидени грешки, които ще възникнат по време на работа.

Едновременно с работния тест, предвиден в договора, по решение на Надзорния съвет, Касата до дни ще започне и пилотен проект, който включва внедряването на системата в 20 болници.

Идеята на здравния министър Петър Москов за въвеждане на пръстов идентификатор е с цел да се пресече порочната практика с източване на здравната каса.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.