iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Вяра Церовска отправи поздрав към медиците за празника им

Вяра Церовска отправи поздрав към медиците за празника им 04_1460102324

Кметът на Перник д-р Вяра Церовска честити професионалния празник на медиците, като тя написа следното в социалната мрежа.

Българските лекари имат основание да празнуват и поне един ден да игнорират проблемите си. 7 април е техният професионален празник и те трябва да се чувстват уважени от обществото. Колкото и да са уморени от проблеми, обидени, обругавани, понякога гневни, колегите ще продължат да работят въпреки системата, защото медицината е тяхно призвание. Може би затова не от всеки човек става лекар. Ако нямаш вътрешната потребност да си полезен и да помагаш, няма да се получи. Лекарската професия е специална. За нея трябва да имаш сърце. Трябва да имаш смелост да пренебрегваш себе си, за да служиш на другите. Направиш ли този избор веднъж, нямаш право на грешки, защото те могат да отнемат живот. Затова лекарите работят под огромно напрежение, денонощно отдадени, въпреки трудностите. Правят го заради огромните усилия, които са положили по време на дългогодишното си следване, реализация и специализация, заради утвърждаването като лекари, спечелили доверието на пациентите, заради необходимостта да учат постоянно. Хората избрали тази професия знаят, че пътят е труден и усилията ще ги съпътстват цял живот, но продължават, защото са отговорни за най-ценното –човешкият живот. Удовлетворението за тях идва, когато в очите на болния видят щастие и благодарност. Тогава се чувстват победители. Радвам се, че съм опознала това чувство по време на натрупания опит като лекар. И това ми дава основание да се обърна към всички работещи в здравната система и да им кажа едно голямо Благодаря!

Пожелавам на колегите да имат необходимите условия, за да правят най-добре това, за което са подготвени!

Пожелавам им да имат самочувствието и достойнството на хора, посветени на изключително важна мисия. Да работят все така отдадено и да гледат пациентите в очите си!
Честит празник !

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

29-Декември-2016

28-Декември-2016

29-Декември-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.