iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Вече има заразен с ебола в Ню Йорк

Вече има заразен с ебола в Ню Йорк 10_1414151127

В Ню Йорк регистрирах а първи случай на заразен с ебола. Това съобщиха американските медии. Положителна проба за вируса е дал лекар, завърнал се от Западна Африка преди повече от седмица.

Д-р Крег Спенсър работил в Гвинея за организацията "Лекари без граници". Вчера е приет в болница в Ню Йорк с треска и стомашно-чревни проблеми.

Здравните власти издирват хората, с които Спенсър е имал контакт, за да проверят дали има евентуален риск някой от тях да е заразен.

Първи случай на ебола потвърдиха и в Мали. Пациентът е 2-годишно момиче, коетосъщо е пристигнало от съседна Гвинея. Мали става шестата западноафриканска държава, засегната от разпространението на вируса.

На заседанието на Европейския съвет държавните и правителствените ръководители на ЕС ще обсъдят днес въвеждането на допълнителни мерки за борба с вируса. На срещата присъства и българският президент Росен Плевнелиев.

Новоизбраният комисар по въпросите на хуманитарната помощ и управление на кризи Христос Стилианидис ще бъде координатор на ЕС в борбата с ебола.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.