iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Пернишко продължава да върлува варицела

В Пернишко продължава да върлува варицела 01_1452189621

Варицелата в Пернишка област не отстъпва. Това сочи справката на Регионалната здравна инспекция. За периода от 28-ми декември 2015-та до 3-ти януари 2016 година са регистрирани нови 29 случая на заболяването. Двадесет от изшарилите се са жители на Перник, девет – на Трън, по един случай е регистриран в Брезник и в Батановци и два – в Радомир. Десет от случаите са квалифицирани като вероятни, останалите 19 влизат в графата потвърдени. Ръстът на заболяванията от варицела спрямо предходната седмица се запазва, увеличението е само с един случай.

Шест са случаите на скарлатина, от които четири са потвърдени, два се определят като вероятни.Нови двама жители на община Перник са с диагноза туберкулоза. Единият от тях е перничанин, вторият е от Батановци. Че става дума именно за „жълтата гостенка" е потвърдено при единия от болните, другият остава в графата „вероятни".

Анализът на специалистите от РЗИ сочи, че в региона са регистрирани и по един случай на ламблиоза – в Радомир, ехинококоза /кучешка тения/ - в Перник, и един трънчанин е лепнал вирусен хепатит от групата „В".

Въпреки многото почивни дни в този период, инспекторите са направили и 76 проверки.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.