iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Брезнишко шест джипита обслужват населението

В Брезнишко шест джипита обслужват населението 09_1473484634

Любопитна информация за картината на здравеопазването в Брезнишко може да бъде намерена в изготвената Общинската стратегия за развитие на социалните услуги в района за периода 2016- 2020 година, като според документа, инфраструктурата на здравеопазването е представена само от лечебни заведения за извънболнична медицинска помощ. Броят им, както и този на лекарите в тях, се определят с Областната здравна карта. Той е функция от броя на населението, който определя и необходимия брой на пациентските листи на общопрактикуващите лекари.

По данни на Регионалната здравна инспекция в Перник, през 2015 г. в община Брезник са разкрити и функционират общо 6 лекарски практики за първична извънболнична медицинска помощ, обслужвани от 6 общопрактикуващи лекари. От тях 3 са в града и те покриват необходимия брой на пациентските листи на общопрактикуващите лекари и 3 - в селата Ноевци, Кошарево и Режанци. Средният брой на пациентските листи на общопрактикуващите лекари е в рамките на действащите нормативи – трите в града и едната в село Ноевци.

Извънболничната специализирана медицинска практика се извършва от двама лекари - специалисти по неврология и по офталмология. Кабинетите им се намират в града.

Първичната дентална помощ се извършва от петима стоматолози, 4 от които са регистрирани като амбулатории за индивидуална практика за първична медицинска помощ по дентална медицина и един като групова практика за първична извънболнична дентална помощ.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.