iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Увеличават се заболелите от туберколоза в пернишко

Увеличават се заболелите от туберколоза в пернишко 06_1433424585

Отново в Пернишко има заболели от туберкулоза, като за миналите седем дни са регистрирани нови два случая, които по категория са класифицирани като вероятни – съобщават от Регионалната здравна инспекция в Перник.

Има четири случая на варицела и четири на скарлатина, заболелите са от Перник. Един случай на коклюш е регистриран в инспекцията.

Традиционно за този период от годината продължават и случаите на чревни инфекции. За миналата седмица са регистрирани съответно: четири случая на ентероколит по два заболели от Перник и Радомир. По категории случаите са класифицирани като вероятни. Потвърдена е диагнозата на пациент със салмонелоза. За миналите седем дни има и регистриран случай на вирусен хепатит. Болният е от Перник.

По отношение на острите респираторни заболявания и грип епидемичната обстановка в Пернишко е спокойна. Регистрирани са общо 25 случая на ОРЗ /при 32 за предходната седмица/. Заболеваемост – 32.31 %oo, при средна за страната – 37.87 %oo. Регистрирани са общо 15 случая на заразни заболявания, при 10 за предходната седмица.

От групата на трансмисивните инфекции няма регистрирани случаи. През изминалата седмица не са регистрирани епидемични взривове. През седмицата инспекторите на РЗИ - Перник са извършили 208 проверки, съобщават още оттам.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.