iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Увеличават се болните от грип в Перник

Увеличават се болните от грип в Перник 10_1412756599

Болните от грип в Перник са се увеличили три пъти за месец, сочисправка на Регионалната здравна инспекция. От грип и остри респираторни заболявания в началото на септември сасе разболели 6,38 на десет хиляди човека. Сега обаче болните вече са 19,14 на 10 000.

„Заболеваемостта е нормална за сезона. Не става въпрос за епидемия, тя все още е далеч. Най-вероятно ще се развихри в наячалото на следващата година. Сега обаче е момента да се поставят противогрипни ваксини“, обясниха лични лекари.
Вирусът протича със силен гърлобол, температура,хрема, отпадналост и стомашно-чревни проблеми. Обикновено отшумява в рамките на 3 до 5 дни.

Изключително слаб е интереса на перничани към противогрипните ваксини, информираха фармацевти. Въпреки че началото на октомври е най-подходящото време за поставянето им, почти никой не купувал.

„Хората се подвеждат по топлото време. Сега обаче има голяма разлика в температурите сутрин, през деня и вечер и това води до увеличаване на заболяванията на горните дихателни пътища. В края на октомври и началото на ноември пък болните от грип и вирусни инфекции рязко се увеличават”, твърдян лични лекари.

Цената на ваксините е около 10-12 лв. В тях са включени новите щамове на Свински грип и Пърт. По традиция хората, които се предпазват от заболяването по този начин не надвишават 5%.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.