iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Удължават срока за плащането на здравните вноски до края на 2015 г.

Удължават срока за плащането на здравните вноски до края на 2015 г. 03_1426776160

Удължават гратисният период за покриване на здравните вноски три години назад, съобщи вчера в парламента здравният министър Петър Москов. Той поясни, че срокът ще бъде удължен до края на 2015 г.

В сегашния вид на закона гратисният период е шест месеца, но с изменението реално длъжниците ще имат около 8 месеца да се издължат. Вчера депутатите се заеха с промените на първо четене в Закона за здравното осигуряване. Най-вероятно днес те ще успеят да го гласуват.

Държавата ще поеме здравното осигуряване на социално слабите, които не са в състояние да плащат здравни вноски, съобщи по-рано вчера министър Москов. Тези социално слаби обаче ще трябват да отговарят на много изисквания. В момента държавата осигурява пенсионерите, децата, студентите, войниците и хората с право на помощи за отопление. „Ако вие не попадате в някоя от тези социални мрежи, но имате усещането, че сте социално слаб и не можете да плащате здравните си вноски, сме предвидили механизъм, по който вие да предявите нуждата в индивидуална социална анкета. Ако това се докаже, държавата ще поеме вашето здравно осигуряване”, обясни Москов.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.