iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Търсят сграда и терен за Центъра за спешна и неотложна медицинска помощ в Перник

Търсят сграда и терен за Центъра за спешна и неотложна медицинска помощ в Перник 08_1438770382

Спешно трябва да се определи терен, където да се помещава Центъра за спешна и неотложна медицинска помощ в Перник, като ръководството на центъра търси сграда и терен.

Както е известно по проект, чиито бенефициент е Министерството на здравеопазването ще се извърши разширяване и модернизация на центровете за спешна помощ у нас.

Директорът на ЦНСМ в Перник д-р Валери Симеонов поясни, че първоначалното намерение било да се използва сградта на бившата стоматологична поликлиника, която е в близост до болницата. Тя обаче е определена за социален дом по друг проект, който ще се изпълнява в нов програмен период. Вариант е да се използва задния двор на многопрофилната болница, но това означава и ново строителство. Според изискванията по проекта теренът трябва да е на площ от 940 кв.м. да разполага с 28 помещения и да разполага със собствен гараж за линейките.

Точно заради изпълнението на изискванията по този проект беше и срещата на зам.министъра на здравеопазването Адам Персенски с кмета на града Иван Иванов преди дни. На срещата бяха обсъдени възможностите за място, на което да се изгради или ремонтира съществуващ сграден фонд, за да бъде пригоден за нуждите на центровете и да отговаря на изискванията за финансиране с европейски средства.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.