iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Създават Медицински център Профилакториум

Създават Медицински център Профилакториум 01_1389124653

Пернишкият Общински съвет даде съгласие в Специализираната болница за долекуване, продължителнлечение и рехабилитация да бъде учреден
„Медицински център Профилакториум” ЕООД. Дружеството се учредява съгласно Търгавския закон и други действащи нормативни актове.
То ще осъществява специализирана извънболнична помощ, диагностика и лечение. В списъка на дейностите са вписани още – рехабилитация
и наблюдение на болни, консултации, профилактика , диспансеризация и др. дейности, съгласно чл. 11 ал. 1 от Закона за лечебните заведения. Медиците ще лекуват болни и в домовете им, когато състоянието на пациентите налага това, ще извършват и неотложна помощ. Дружеството ще може да разкрие до 10 легла за краткосрочно наблюдение и лечение.

Новият медицински център ще се ръководи от д-р Николай Доб
рев, който е завършил медицина в Москва и е специализирал неврохи-
рургия и неврология в Цюрихския медицински университет.
Работил е във ВМА и „Пирогов”, бил е директор на „Център Фонд за лечение на деца” към Министерство на здравеопазването, работил е и в Либия. Общинският съвет възложи на управителя на Профилакториума д-р Йорданка Александрова да сключи договор  за възлагане на управлението  на дружеството в съответствие с изискванията на Търговския закон.

Източник: в-к Съперник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.