iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Спорят дали добавката от чесън от радомирското село лекува рак

Спорят дали добавката от чесън от радомирското село лекува рак 03_1426147324

В Нова телевизия се разгоря спор тази сутрин за това дали лекува рак лекарството на Наташа Вълкова от радомирското село Дебели лаг.

Специалисти нападнаха изобретателката, че то е по по-подходящо за дресинг в салата, отколкото за лечение на страшното заболяване. Обвиниха я и в лъжа.

„Има хора, които се отказват от традиционната медицина заради подобни продукти. За сега единственото средство, лекуващо рак е химиотерапията”, категорична бе Нана Гладуиш, която се бори с онкологично заболяване на гърдата.

„Продуктът е регистриран като хранителна добавка. Произвежда се в цех, който е регистриран и непрекъснато се контролира от Агенция по храните и отговаря на всички европейски изисквания. Не бива да се бърка лекарствено средство с хранителна добавка. То подпомага организма, а не лекува”, каза пък Наташа Вълкова.

Продуктът предизвика истерия в страната. Хора от близо и далеч започнаха да прииждат в радомирското село, за да си купуват от продукта на Наташа. В аптеките се изчерпвала за минути. Твърди се дори, че той се пие по схема и всеки трябва да приема индивидуални дози.

Румяна Йорданова, експерт по хранителните добавки пък обясни, че тези препарати допълват нормалното хранене. Всеки производител трябва да подаде уведомление, като приложи етикет за съдържанието. Той обаче не трябва да рекламира, че лекува нещо.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.