iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Според Москов има спад на нападенията над медици

Според Москов има спад на нападенията над медици 06_1465624778

Според Москов вече не бият лекари всеки ден, като той казва:

Мерките, които взехме в началото на мандата, доведоха до спад на нападенията над медици. Изказването му идва дни след поредния случай, при които екип на "Бърза помощ" беше нападнат стана в Кюстендил.

Москов увери, че има ясна координация между звената на Министерството на здравеопазването, на полицията и прокуратурата.
"Това, което заварихме - по едно нападение дневно, вече не се случва. Такива деяния ще бъдат преследвани сериозно, извършителите ще бъдат наказвани," каза Москов.

Министърът не се притеснява от критичната позиция на БЛС към реформата му.

"Помните ли чертаните апокалипсиси от въвеждането на наредбата, която кара фирмите задължително да връщат пари в бюджета от лекарствата, които продават, че нямаше да има лекарства за онкоболните и другите пациенти - резултатът е, че за всички има лекарства, в бюджета на касата до този момент от началото на годината са постъпили над 20 млн. лв. като задължителна отстъпка. Въпреки лошите прогнози за въвеждането на здравната карта, в момента няма проблеми, освен такива, свързан с некадърна, по думите му, работа на някого от администрацията на касите или на министерството", добави той

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.