iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Служителите на Профилакториума продължават да не вземат заплати

Служителите на Профилакториума продължават да не вземат заплати 07_1405607049

Служителите на Профилакториума бедстват. Те не получават цели заплати или да взимат само аванс.

В Профилакториума работят 39 човека, като няколко от тях са пред напускане заради невзети трудови възнаграждения. Проблемът със заплатите е от 2 години. Работещите в Профилакториума са изпратили отворено писмо до председателя на общинския съвет Милан Миланов, кметът на Перник Росица Янакиева, областният управител Михаил Михайлов и общинския съвет.

След изпращането на отвореното писмо няма задоволителни отговори по поставените въпроси. Хората работещи в лечебното заведение казаха, че институциите се ослушват за проблемите им.

Публикуваме отвореното писмо на служители в Профилакториума до управниците в Перник:

О Т В О Р Е Н О П И С М О
ДО
Г-Н МИЛАН МИЛАНОВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА
ОБЩИНСКИ СЪВЕТ
ГР. ПЕРНИК

Г-ЖА РОСИЦА ЯНАКИЕВА
КМЕТ НА ОБЩИНА ПЕРНИК

ОС НА ОБЩИНА ПЕРНИК

ДО ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ
НА ОБЛАСТ ПЕРНИК

Уважаеми дами и господа,

Премина третия пореден Великден, в който ние - здравните работници от Профилакториума не получаваме възнагражденията си за положения от нас труд. Започвайки от 14 април 2012 год. до настоящия ден ние получаваме през различни периоди от време /2-3 месеца/ по 200-300 лв. заплати, като на всеки от нас болницата дължи по няколко хиляди, достигащи до 10 000 – 12 000 лв. Въпреки многобройните ни молби за съдействие от страна на Общинския съвет /собственик на болницата/ и Кметската администрация и въпреки многобройните Ваши посещения в болницата и лъжливите Ви обещания, състоянието не се променя.
Създадена преди повече от 50 години болницата е пред закриване. Болницата, която е известна със своята рехабилитационна и физиотерапевтична дейност и лекува болни от цялата страна, която беше база за квалификация на медицинските кадри от Института по рехабилитация и курортология „Овча купел” София по време на Вашия мандат вегетира. Болницата настанена в една от трите култови сгради на гр.Перник, специално построена за целта в най-хубавата и чиста местност на града /полите на Голо бърдо/! Болницата в която в 2003-2004 год. беше извършена реконструкция и модернизация за 500 000 евро и в която болничните стаи с по две легла и всяка със собствена баня и санитарен възел е пред пълен фалит! Болницата, чийто прекрасен двор обрасъл с гора!

Болно ни е ,Господа управляващи на гр.Перник, и то не по отношение на нашата съдба /от над 120 души персонал, останахме 39 специалисти, по-голямата част от тях с трудов стаж над 25 год. в нея/, а за това, че Вие през Вашия мандат оставяте населението на Пернишка община без болница. Питаме Ви, къде ще отидат тези около 1 650 преминали болни /инсулти, инфаркти, следфрактурни състояния, хронични заболявания на ОДА и др./, които на 6-7 дни се изписват на носилка от болниците за активно лечение? А за съжаление хроничната заболеваемост сред населението е преобладаваща за областта!

Уважаеми дами и господа,

Оставаме с впечатлението, че ние болничния персонал от няколко години сме станали играчки в ръцете на някои от управляващите. Използвайки нашата любов към болните, болницата и града ни, някои хора с користни цели, изчаквайки удобния момент съзнателно задържат за сметка на персонала фалита й, а базата е доста апетитна. Поради тези причини в края на 2013 год. персоналът взе решение за колективно напускане. За решението своевременно бяха уведомени Общинския съвет – Перник и Кмета на Община Перник. От това последва „бурна дейност по вземане на мерки” за продължаване на дейността ни. Общността на Перник беше уведомена как рога на изобилието ще се излее над тази болница. И като резултат бяха изплатени по 4 заплати, а какво ще стане с останалите по 15 заплати никой не знае. Дори се стигна до там, че през цялата зима в болницата нямаше отопление.

Много уважаеми дами и господа,

Вече е края на месец май 2014 год, а състоянието на болницата остава непроменено. Затова ние Ви питаме:

ДОГОГА???

Настойчиво Ви молим или:
1. Изпълнете дадените обещания през месец ноември 2013 год.!!!
или
2. Поемете своята отговорност и обявете фалита на Профилакториума!!!

09.06.2014 год. От медицинския персонал
Гр. Перник На Профилакториума

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.