iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Шест деца са в болница след усложнения от грип

Шест деца са в болница след усложнения от грип 02_1454574235

Шест деца, на възраст от 6 до 15 години, са в тежко състояние след усложнения от грип. Това съобщи д-р Йовев, завеждащ детското отделение на болницата в Добрич. Децата са институционални – тоест, две от тях са пребивавали в закрития вече дом за деца с увреждания в с. Крушари, а в момента са настанени в ЦНСТ в Добрич – Център за настаняване в къщички от семеен тип. Останалите четири деца са също от този център. „Децата са с пневмонии след усложнения от грип. Две от тях са в критично състояние, смятам, че за останалите четири вече няма опасност за живота им. Лошото е, че децата в тежко състояние са с много заболявания и увреждания и грипът допълнително утежнява състоянието им. Едното дете е на 6 г. и тежи 6 кг.”, обясни д-р Йовев.

Четири проби вече са изпратени за изследване, последните две заминаха за лабораторията в сряда. Според д-р Йовев, поне половината от пробите ще се окажат положителни за грип.

Както „Монитор” вече писа, миналата седмица в реанимацията на болницата в Добрич бяха настанени трима пациенти в тежко състояние след усложнения от грип. Двама от тях продължават да са в същото отделение. До усложненията се е стигнало, тъй като пациентите не са били лекувании навреме.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.