iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще ремонтират Центъра за спешна медицинска помощ в Перник

Ще ремонтират Центъра за спешна медицинска помощ в Перник  10_1413980699

Центърът за спешна медицинска помощ в Перник ще бъде ремонтиран, като има готов проект за ремонт на сградата, в която в момента се помещава.

Очаква се Министерството на здравеопазването да даде „зелена светлина" по него.„Сградата е строена през 1957 година и не може да отговори на всички изисквания за добро здравно обслужване. Нашата идея, като ръководство на болницата беше за пристройка. Обяснихме на проектанта каква е нашата идея и ни беше предложено решение, което напълно ни удовлетворява. Отговаря на всички стандарти и се хареса в Министерството на здравеопазването.

Ще има лека преработка на рампата, която е в момента, като идеята е пациентите да влизат направо в приемното и оттук да се преразпределят към двете шокови зали, които са по стандарт и ги има в този проект. Ще бъде скъсен достъпа. Ще бъде разкрит малък стационар, който също е в изискванията за спешната помощ. Той е съобразен по съвременни условия, със санитарен възел, по двама човека в стая. Идейният проект е съобразен със стандартите на които трябва да отговаря едно такова отделение. Надявам се да се реализира.

Преди време имаше идея да се модернизира спешната помощ, но новото правителство замрази тези средства. Така, че тази година това няма да стане, но очакванията са да има положително развитие за следващата бюджетна година" – каза директорът на Многопрофилната болница „Рахила Ангелова" д-р Иван Евлогиев.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.