iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще има втора манипулационна в спешния център в Трън

Ще има втора манипулационна в спешния център в Трън 03_1426146390

Медицинският екип от филиала на спешния център в гр.Трън направи среща с народния представител д-р Валентин Павлов и директорът на ЦСМП-Перник д-р Валери Симеонов.

Въпреки тежките метеорологични условия, предизвикани от обилния снеговалеж в пограничната община, д-р Павлов и д-р Симеонов посетиха спешния център и се запознаха с проблемите там. Както вече писа Pernik Today двамата направиха визита в спешния център в Брезник и ще обиколят всички филиали на ЦСМП в Пернишка област.

Липсата на естакада пред центъра в Трън бе първото, което направи впечатление на двамата доктори, а влизайки в сградата, те усетиха студа в манипулационната. Липсата на топлина пречи на нормалната работа на екипите и води до дискомфорт на пациентите и персонала.

Запушените тръби и невъзможността да се осигури постоянен приток на топла вода също затруднява работата на дежурните. Д-р Шишкова от спешния център запозна д-р Валентин Павлов с нуждата от оборудване на втора манипулационна. Помещение за нея е предоставено, но не е ремонтирано, за да започне да функционира.

Д-р Павлов и д-р Симеонов се срещнаха с кмета на община Трън Станислава Алексиева и поставиха пред нея проблемите на спешния филиал. Алексиева се ангажира да отпусне средства за ремонт на помещението за втора манипулационна, която да заработи още през пролетта.

„Наличието на второ помещение за извършване на манипулации на пациентите ще повиши качеството и бързината на здравното обслужване на жителите на община Трън, ще създаде повече удобство и ще намали времето за изчакване на спешните случаи”-коментира д-р Павлов след посещението.

Предстоят посещения на д-р Валентин Павлов и д-р Валери Симеонов в спешните центрове в общините Радомир и Земен.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.