iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


РЗОК-Перник стартира проект „Администрация за хората”

РЗОК-Перник стартира проект „Администрация за хората” 07_1404736880

Проектът „Администрация за хората” по оперативна програма „Административен капацитет” беше стартиран от Регионалната здравно-осигурителна каса /РЗОК/ в Перник. За срок от 9 месеца професионално ще бъдат квалифицирани служителите на здравната каса и ще бъде усъвършенствана администрацията, като целта е адекватно и точно предоставяне на административните услуги на гражданите и договорните партньори. Лайтмотивът на проекта е „Модерна държавна администрация в полза на хората”.

В дейностите по разработката се предвижда професионално развитие на служителите, свързано с разширяване на знанията, развитие на уменията и промяна на нагласите им при осъществяване на техните служебните задължения. В изпълнение на заложените дейности всички служители на РЗОК ще преминат през обучителни модули за придобиване на управленски умения, публични политики, бюджетиране, отворена, прозрачна и етична администрация и др.

До момента служителите на РЗОК са преминали обучение по стратегическо планиране, разработване на публични политики и оценка на индивидуалното изпълнение. Предстоят още 22 курса. Част от служителите ще се квалифицират в Института по публична администрация, а други 17 души – ще преминат обучение по английски език.

Крайната цел е да има максимален брой служители, обучени и сертифицирани по определените направления, които да осигуряват компетентно, ефективно и акдекватно обслужване на клиентите на РЗОК.

В заложените дейности ще бъдат вложени 43 125, 30 лв. Средствата са осигурени от ОП „Административен капацитет”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд. Ръководител на поректа е директорът на РЗОК д-р Магделена Христова, която представи проекта в детайли на специална пресконференция. Очакванията са до 9 февруари 2015 г., когато приключва проектът, да се формира още по-отговорна и отзивчива администрация в служба на обществото.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.