iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


РЗОК Перник спечели дело

РЗОК Перник спечели дело 03_1426269011

От ръководството на здравната каса каза, че РЗОК Перник е спечелила съдебна битка срещу болницата по кардиология „Св. Георги” /на мястото на бившата “Еврика”/.

След близо една година съдебни производства срещу административен акт на директора на РЗОК, на 12 март 2015 г. Върховният административен съд /ВАС/ постанови решение за потвърждаване на неговата заповед.

С тази заповед на 18 март 2014 г. бе отказано сключване на договор за оказване на болнична помощ със СБАЛК „Свети Георги Перник” ООД, тъй като болницата не разполагаше с цялата необходима документация. Липсваше разрешение за осъществяване на дейност и оборудване съгласно разпоредбите на НРД за медицинските дейности за 2014 г. Решението на ВАС е окончателно и не подлежи на обжалване.

Тази година, след като лечебното заведение представи всички необходими документи, разполага с изискуемото оборудване и отговаря на всички условия, заложени в НРД за медицинските дейности за 2015 г., на 4 март 2015 г. РЗОК-Перник сключи договор със СБАЛК „Свети Георги Перник” ООД по 16 клинични пътеки.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.