iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Регистрираха случай на туберколоза от Долни Раковец

Регистрираха случай на туберколоза от Долни Раковец 05_1432137974

Пореден случай на заболял от туберкулоза е регистриран миналата седмица в Регионалната здравна инспекция, като е диагностициран е жител на Долни Раковец.

За миналата седмица са регистрирани 40 случая на остри респираторни заболявания. 15 са случаите на заразни заболявания, при 13 за предходните седем дни. От групата некапковите инфекции регистрираните случаи са следните:Варицела –2случаяот гр. Перник.По категории случаите са класифицирани като вероятни. Отклонение от предходнатаседмица /-1/.-Скарлатина 6 случаиот: гр. Перник –5 случаи и с. Драгичево –1 случай. По категории случаите са класифицирани като потвърдени.

Отклонение от предходната седмица /+6/.От групата на чревните инфекции са регистриранисъответно -Ентероколит –5случаиот:гр. Перник 2 случая, гр. Брезник -1 случай, гр. Радомир –1 случай и с. Рударци –1 случай. По категории случаите са класифицирани като вероятни. Отклонение от предходната седмица /0/.-Ротавирусен гастроентерит –1 случай от гр. Перник.

По категории случая е класифициран като потвърден. Отклонение от предходната седмица /0/. От групата на трансмисивните инфекции няма регистрирани случаи.През изминалата седмицане са регистрирани епидемични взривове.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.