iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Профилакториумът ще го бъде!

Профилакториумът ще го бъде! 01_1388947119

Здравното заведение ще приема пациенти отново. Очаква се още тези дни първите пациенти на специализираната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация, известна на перничани
като Профилакториума да започне да приема нормално пациенти. Директорът на здравното заведение д-р Йорданка Александрова вярва, че екипа като цяло ще се върне на работа. Финансовият колапс в който изпадна болницата постави под въпрос работата й, проблемите на здравното заведение бяха тема на не един и два разговора и на национално и на местно ниво. В крайна сметка обаче, тези които дадоха спасителните сламки и помагат Профилакториумът да не влезе в историята са само общината и общинските съветници. С помощтта на общината и на Общинския съвет бяха осигурени средства с които са платени заплатите на хората за четири месеца назад. Това е и основната причина лекарите да изтеглят молбите си за напускане.

Покрити са и някои задължения към НАП, но остава да се намерят средства за други ежедневни нужди, каквото е например отоплението през този сезон. Както е известно на  сесия Общинския съвет в Перник взе решение въз основа на докладна записка от директора на
Профилакториума относно възможността за теглене на кредит от Община
Перник, който да бъде предоставен на лечебното заведение. Местният парламент  даде съгласието си община Перник да  сключи договор за целеви кредит, считан от 1 януари 2014 година, с краен срок 25 декември 2014 година.

За целта се сключи договор между община Перник и СБДПЛР ЕООД гр.
Перник , при съблюдаване на разпоредбите на Закона за лечебните заведения и гражданското законодателско в Република България.

Източник в-к Съперник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.