iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Преглеждат безплатно за хепатит Б и Ц

Преглеждат безплатно за хепатит Б и Ц 10_1412255837

Продължават да преглеждат безплатно за хепатит Б и Ц. Прегледите са организирани от Фондация „ Христо Гешов", а акцията е част от Национална информационна кампания „Хепатитът до мен".

Кампанията на хепатитно болния започна в Червен бряг, премина през с. Ново Паничарево, Айтос, Поморие, Ченгене скеле и Бургас и продължава в Пазарджик и Перник.

На 02.10.2014 година от 10:30 - 12:30 всеки гражданин на гр. Пазарджик може да се възползва от безплатната услуга. Изследванията се извършват от медицинско лице и не се влияят от консумация на храна и напидки.

Такава акция ще има в същият ден, но от 15:30 - 17:00 и в гр. Перник. На скрининга ще присъства и лицето на кампанията за борба и превенция с хепатита - Христо Гешов, който ще запознае населението с вируса хепатит, както и ще отговаря на въпросите на гражданите. От организацията потвърдиха, че на събитието ще присъстват и представители на политически организации и формации, които са изявили желание да се включат в безплатното изследване.

„Радвам се, че вече доказахме колко мащабна е тази кампания. До момента не сме имали толкова мащабни акции в толкова градове и области. Следващите градове ще бъдат Плевен, Кнежа, Троян и др. Радвам се, че срещаме подкрепа и разбиране не само от местното население, но и от кметове по райони, както и от политически партии, които застават зад нас и помагат в буквалния смисъл." Каза Христо Гешов.

Христо Гешов е носител на коварния вирус, следствие на който развива цироза на черния дроб в напреднал стадии. Неговата кампания беше подкрепена от редица популярни личности и организации, а турнето, което организираше преди време се превърна в едни от най - коментираните събития в цялата страна. От сцената „Не на хепатита" казваха Йорданка Христова, Орлин Горанов, Мариана Попова, Теди Кацарова и още много други.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.