iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Преди няколко месеца Иво от Радомир отишъл на преглед и се оказало, че има в главата два тумора

Преди няколко месеца Иво от Радомир отишъл на преглед и се оказало, че има в главата два тумора 06_1402296974

Преди няколко месеца малкият Иво от Радомир отишъл на преглед на скенер заради неразположение. За ужас на родителите му се оказало, че има в главата два тумора.

Това разказа в предаването „Предай нататък” по bTV майката на момчето.

На детето са направени вече операции на главата, отстранени са туморите, но при последващо изследване са открити и множество тумори по гръбначния стълб. Тук вече лекарите вдигнали ръце, защото опасността да остане инвалид за цял живот при операция била много голяма.

Поставената диагноза също била ужасяваща – рядко заболяване, при което тялото образува тумори, като процесът приключва едва при достигане на 20 години. Иво обаче трябва да доживее до тази възраст, а това без скъпи операции е невъзможно. Затова и момчето все повтаряло: „Мамо, ще умра, защото нямаме пари”.

Докторите давали само две седмици живот на момчето, ако не се направи специална операция в Германия. За да намерят 26 хиляди лева за толкова кратко време, помогнали всички познати и близки, съученици и непознати. От фонда за лечение на деца в чужбина първоначално им отказали, но после се съгласили да финансират с 50% от необходимата сума, така животът на момчето бил спасен. Сега петокласникът Иво се възстановява бързо, но вероятно ще има нужда от нова операция, този път има тумор в устната кухина. Затова те продължават да събират средства, необходими до края на юни са 40 хиляди лева.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.