iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перник ще се присъедини към Европейския фитнес ден

Перник ще се присъедини към Европейския фитнес ден 09_1506440261

Областна администрация Перник ще се присъедини към Европейския фитнес ден. Това е официално събитие в рамките на Европейската седмица на спорта., като по покана на областният управител Ирена Соколова фитнес центрове, спортни клубове и зали за спорт ще отворят своите врати и заедно ще допринесат за превръщането на деня в най-активния в Европа за тази година.



Партньори на Областна администрация Перник, където желаещите граждани ще имат възможност да участват безплатно в тренировки и демонстрации са:

• Фитнес център „Вива" – от 14:00 до 17:00 часа (кв. Изток, ул. „Рашо Димитров" с/у бл.80

• Фитнес център „Паната" – от 14:00 до 15:00 часа

• Фитнес център „Респект" – от 12:00 до 13:00 часа

• Спортен клуб „Калоян-Ладимекс" – от 16:30 до 18:00 часа



„Радвам се, че управителите на спортните центрове с радост отликнаха на поканата да се включат в тази инициатива. Европейския фитнес ден е движение, която има за цел да покаже важността от физическа активност и да ангажира повече европейски и в частност български граждани да вземат участие във физически активности и фитнес тренировки.

Инициативата е част от Европейската седмица на спорта, а на национално ниво кампанията NowWeMOVE има подкрепата на Министерството на младежта и спорта, Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката" заяви областният управител.



Тя призовава на 27 септември всеки да открие кой вид физическа активност най-много му допада и го кара да се чувства добре.

„Разбира се хубаво би било след този ден да продължим с масовия спорт, с поддържането на духа и здравето си чрез активно движение", добавя още Соколова.



Инициативата се организира за втори път на европейско ниво, а концепцията му е базирана на успешната практика на Националния фитнес ден във Великобритания, организиран от ukactive от 2014 г. насам.

В България проектът се реализира от Сдружение BG „Бъди Активен" и вече към инициативата са се присъединили едни от най-големите спортни вериги в страната.
Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.