iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Парацетамолът може да доведе до смърт

Парацетамолът може да доведе до смърт 03_1425975421

У нас паднаха продажбите на популярното обезболяващо лекарство парацетамол, като пациенти загряха телефоните на личните си лекари след разкритието, че лекарството може да доведе до смърт.

Шокиращите разкрития направиха учени от британски институт. Според тях хората, които пият продължително време парацетамол като обезболяващо, боледуват и умират много по-рано в сравнение с тези, които се въздържат от употребата му, пише “Всеки ден”.

Те предупреждават, че всекидневната употреба на това лекарство може да увеличи риска от инфаркт, инсулт и преждевременна смърт. Проучването разкрива, че при хората, които приемат лекарството дълго време, вероятността да умрат внезапно е с 63% по-висока. Освен това при тях рискът от инфаркт или инсулт е с 68% нагоре. Вероятността да получат язва или кървене в стомаха е с почти 50% по-голям.

Учените са сравнили данните от осем проучвания, които съдържат информация за пациенти, които взимат парацетамол всеки ден в продължение на 14 години за артрит и болки в гърба.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.