iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пациeнти лежали в болницата в Перник, за да си извадят ТЕЛК

Пациeнти лежали в болницата в Перник, за да си извадят ТЕЛК 07_1404888448

Пациeнти лежали в болницата в Перник заради ТЕЛК. По този начин им се правят всички необходими изследвания, като след това те отиват на ТЕЛК. Това каза директорът на РЗОК в Перник д-р Магдалена Христова.

„По този начина няма как да надскачат определените лимити за финансиране. Това не е редно да се прави и ние не можем да си затваряме очите. Лекарите са недоволни от финансирането на пътеките. Да, те са недофинансирани, но ние не можем да променим това”, каза д-р Христова.

Шефката на здравната каса уточни, че РЗОК е финансиращ орган и няма как да отпуска пари при неспазване на закона. В пернишката болница преобладавали нередности като изписване на антибиотик на пациент, който не е наличен, прилагане на лечение с аналгин на човек, който бил алергичен, невписване документално на извършените процедури, лекари без специалности отразявали различни прегледи без да имат право и др.

„Ние правим документални проверки и то след 2-3 м., така че медиците да имат време да си оправят документите. Единствено ходим на проверки лично, когато искаме да видим дали лежащо болните отговарят на броя хоспитализирани. Такава сме правили последно на Великден тази година. По този начин попаднахме на случай на наш колега медик, който се беше хоспитализирал, а в същото време давал нощно дежурство и освен това посетил личния си лекар, докато се водел на лечение. Какво е това?”, възмущава се Христова.

Тя е категорична, че нежеланието на болниците да коригират проблемите си ще доведе само до допълнителни санкции. Проблемите в МБАЛ „Рахила Ангелова”били във всички отделения с изключение на „Хемодиализи” и „Реанимация”. Затова и санкциите на здравното заведение не били малко. Белодробната болница в Перник пък била доста по-изрядна документално и наказания почти липсвали.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.