iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отпускат пари на МБАЛ „Рахила Ангелова”

Отпускат пари на МБАЛ „Рахила Ангелова”  01_1453974023

Община Перник отпуска 10 000 лв. на отделението по анестезиология и интензивно лечение /ОАИЛ/ в МБАЛ „Рахила Ангелова” за закупуване на централна мониторна станция с 10 болнични поста, като общинският съвет гласува средствата по време на приемането на бюджета за 2016 г. Парите се отпускат по искане на началника на ОАИЛ д-р Иван Евлогиев, който в свое писмо посочи примерна цена от 25 000 лв.

Следенето на основните жизнените функции по минути и часове на пациентите в ОАИЛ е от изключителна важност и то трябва да става чрез модерно апаратно мониториране. Тъй като в момента персоналът намалява по обективни причини, сред които напускане поради ниски заплати, тежък и непривлекателен труд, е нужна съвременна апаратура.

Наличните монитори пък са много стари, голяма част от тях постоянно са в ремонт, други пък не изпълняват всички функции. За това към изпълнителния директор на болницата е пусната докладна още през 2015 г., но финансовото състояние на МБАЛ не позволява да бъде закупена нова апаратура. Това е причината д-р Евлогиев да се обърне с молба за съдействие към кмета и Общинския съвет. Той поиска финансова помощ за ОАИЛ, респективно за близо 840 болни пациенти, които се лекуват годишно в отделението.

В годините Общината и друг път е помага на ОАИЛ да поддържа висок стандарт и в момента то е е на най-високо ниво сред реанимациите в страната.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.