iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


От септември ще работи денонощната аптека в Перник

От септември ще работи денонощната аптека в Перник 08_1439109501

Денонощната аптека в Перник ще заработи от септември, като почти на привършване е ремонта на помещението, където ще бъде отворено денонощното гише. Това съобщи заместник-кметът по здравеопазването и социалните дейности д-р Адриян Симеонов.

Проблем в момента е намирането на магистър-фармацевт, който да поеме денонощната аптека. Добре би било аптекарят да е перничанин. Заплащането ще е както в столичните аптеки, уточни д-р Симеонов.

Оказва се, че намирането на фармацевт наистина е проблем на фона и на недостига на медицински кадри в града. Само в Спешната помощ се търсят 24-ма лекари.

Перник е един от малкото областни градове без денонощна аптека. Съгласно законовите нормативи, денонощно гише може да обслужва населени места в радиус от 40 км. Досега Перник попадаше в обхвата на нощна аптека в кв.Княжево в столицата. Това отстояние обаче не важеше за жителите на останалите общини от пернишки регион, които сега ще бъдат улеснени с новата аптека в Перник.

Денонощното гише е към голяма аптечна верига. То ще се намира на ул. “Св.св.Кирил и Методий” в помещението на бившата баничарница.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.