iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Общинските болници може да фалират до края на годината

Общинските болници може да фалират до края на годината 05_1431515169

Общинските болници ще фалират до края на годината, ако методиката за финансиране на министър Петър Москов не отпадне, като първите резултати от нея са задълбочаване на хаоса в здравеопазването, въвеждане на листи на чакащите и недоволни пациенти. Това обявиха вчера от Сдружението на общинските болници.

Според въпросната методика лечебните заведения получават до 90% от средствата, изплатени им от здравната каса за същия период на предходната година, дори да са лекували повече болни през 2015-а.

Пациентите с хронични заболявания се превръщат в икономически неизгодни за лечебните заведения, затова те са пренасочвани в други болници, тъй като трябва да бъде лекувана не една, а няколко диагнози, казаха още от сдружението. Те бяха подкрепени и от Сдружението на частните болници.

„Пациентите са на бариерата, лекарите са в двора на болницата, а операционните ни са празни. Това се получи през месец април”, заяви д-р Методи Янков от Сдружението на частните болници в България.

От Сдружението на общинските болници обясниха, че се присъединяват към частните в жалбата си срещу методиката до Върховния административен съд.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.