iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обсъдиха диабета в Перник

Обсъдиха диабета в Перник 04_1460096677

Диабетът като социално значимо заболяване и като един съвременен бич за здравето и на деца и на възрастни. На тази тема беше кръгла маса, проведена в Двореца на културата. Тя мина под мотото „Диабет – здравни и социални аспекти”. Кръглата маса беше под егидата на кмета Вяра Церовска, а участие в нея взеха народните представители Валентин Павлов и Ирена Соколова, областният управител Александър Александров, д-р Мария Маринова- зам.председател на общинския съвет, зам.кметовете, шефовете на РЗИ, РЗОК, лекари, специалисти.

Откривайки дискусията зам.кметът Йордан Павлов благодари на всички лекари за техния всеотдаен труд и изказа надежда, че дискусията ще има добри резултати. Д-р Вяра Церовска поздрави всички лекари за утрешния техен празник и подчерта, че това е една професия, която е много отговорна. И хората които са я избрали го доказват ежедневно.

Добри думи за лекарите, за всички, които работят за по-доброто здраве на хората казаха и д-р Валентин Павлов, и д-р Александър Александров, и д-р Мария Маринова, и Ирена Соколова.

На кръглата маса бяха дискутирани националните политики в превенцията на диабета. Специално внимание бе отделено на дискусията по медицинските аспекти на диабета при деца. В областта в края на 2014 година болните от диабет са 4 243, като новорегистрираните са 588. От тях 52 деца. Инсулинозависимите са 1963 човека.

Форумът показа ангажимента, желанията и намеренията на общинската управа здравеопазването да бъде един от приоритетите на област Перник.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.