iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


НЗОК бави плащанията си

НЗОК бави плащанията си 11_1448466255

Плащания към аптеките за ноември ще бъдат направени чак през януари. Това става ясно от стенограмата от заседание на надзорния съвет на здравната каса от 17 ноември.

"Истината е, че ние живеем ден за ден и прехвърляме за следващата година. Това означава, че си намаляваме с 15 милиона бюджета за догодина", коментира по този повод председателят на надзора Кирил Ананиев.

Очаква се НЗОК да приключи годината с над 60 млн. лв. дефицит и едно от решенията е да се прехвърлят плащания към бюджета за догодина.

Едно от перата, по които се формират преразходи, са лекарствата. От средата на този година разходите за онколекарства са скочили, става ясно още от стенограмата. Причината е, че лимитите за тях бяха отменени. За онкопрепаратите ще се отпуснат допълнително пари - 11.4 млн. лв., които се вземат от оперативния резерв на НЗОК.

Заради преразходите в момента се прави проверка на всички лечебни заведения, които се занимават с онкология, включително и анкети с пациенти, за да се види дали те наистина са получили лекарства, които се водят изписани на тяхно име.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.