iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Няма кой да се грижи за 12-годишно сираче, болно от рак

Няма кой да се грижи за 12-годишно сираче, болно от рак 02_1423663444

12-годишно момиченце с онкологично заболяване, живяло в дома в Могилино, започва първата си химиотерапия. Няма обаче кой да се грижи за него в болницата. Молбата за помощ беше разпространена във фейсбук Пенка Генадиева.

Тя е директорка на детска градина във Варна и покрай работата си се сблъсква с трагичната история на малката Ивана. Когато разбира, че детето е с онкологично заболяване в болницата във Варна и няма кой да се грижи за него, решава да помогне. Тя се опитва да разпространи информацията до колкото се може повече хора, надявайки се, че поне някой ще откликне на молбата й.

Ето какво пише Генадиева:

Момиченце от ЦНСТ на 12 години е настанено в окологичното отделение в града. Нужни са 2 болногледачи, които да се сменят при детенцето, което ще има постоянно нужда от помощ. Лечението ще се проточи може би 2-3 месеца. И ще е трудно... Може би не биха отказали епизодична помощ, но са им нужни двама сигурни! Момиченцето освен персонала на дома си няма никого! Или може би има?! В болницата е вече и помощта е спешна!

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.