iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


НСИ ще започне провеждането на анкета

НСИ ще започне провеждането на анкета 10_1413274896

Анкетно изследване „Европейско здравно интервю – 2014” ще започне Националният статистически институт през октомври 2014 г.

Европейското здравно интервю е част от Европейската система на здравни изследвания, чиято цел е да се събере информация за здравето, начина на живот и ползването на здравни услуги от населението на ЕС. Изследването се провежда на всеки пет години по обща методология и единен въпросник във всички държави – членки на ЕС. Въпросникът за изследването е условно разделен на три части – въпроси, които се отнасят за цялото домакинство, част за интервю с лицето от анкетьор и част за самопопълване от анкетираното лице. Разработени са и помощни карти с цел улесняване на интервюто при някои от въпросите. Въпросникът е структуриран в четири модула:

Здравен статус

Здравни грижи

Здравни детерминанти (начин на живот)

Основни социално-икономически характеристики – пол, възраст, образование, икономическа активност и други.

Размерът на извадката за област Перник е около 78 домакинства, в които ще бъдат анкетирани 158 лица на 15 и повече навършени години. През периода октомври 2014 – януари 2015 г. избраните домакинства ще бъдат посетени от специално обучени анкетьори за провеждане на персонални интервюта и попълване на въпросник. Домакинствата са включени в извадката чрез използването на случаен подбор, с който се гарантира представителността на резултатите.

Повече информация за методологията и инструментариума на анкетното проучване „Европейско здравно интервю“ може да се намери в рубриката „Статистически данни” – „Здравеопазване“. Допълнителна информация може да се получи и на телефон (02) 9857 459, отдел „Статистика на здравеопазването и правосъдието“.

ОБРАЗОВАТЕЛНА МОБИЛНОСТ НА НАСЕЛЕНИЕТО

Изследване на тема „образователна мобилност” ще се проведе от 20.10.2014 до 30.11.2014 година, като обект на наблюдението ще бъдат лица на възраст от 18 до 34 навършени години. В област Перник ще бъдат анкетирани 350 домакинтва с 465 лица.

Образоватерната мобилност се определя като физическо преминаване на националните граници между страна на произход и страна на дестинация с цел последващо участие в дейности свързани с образованието на лицето, а именно придобиване на цялостно образователно ниво (дипломна мобилност) или участие в обучение за определен период от време.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.