iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Новият хит са гривни, напоени със специален препарат срещу комари

Новият хит са гривни, напоени със специален препарат срещу комари 06_1402905803

Новият хит сред майките в Перник са гривни, напоени със специален препарат, който гони насекомите. Гривните се продават в аптеките и струват около 5 лв., като предпазват от ухапвания от комари.

„Слага се на ръката, ако детето е голямо. При бебета се поставя на крачето. Ползват ги и възрастни хора, особено риболовци, защото около водоемите има много насекоми“, обясниха фармацевти.

Гривната е абсолютно безвредна, продава се в различни цветове и е напоена с натурални масла, които отблъскват комари и други хапещи насекоми. Опаковката пък е пригодена така, че гривната да може да се ползва цял месец, съобщава Struma.bg.

„Има цип и може след употреба през деня вечер да се свали и да се върне обратно. В опаковката се съхраняват по-добре качествата на субстанциите. След това гривната се вади и отново може да се ползва“, обясняват фармацевтите.

Тази година популацията на комарите е сериозна заради топлата зима и много влажната пролет. В Пернишко обаче няма практика да се пръска срещу комари. Обезпаразитяват се само зелените площи, в които се развъждат кърлежите.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.