iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Непочистените и заледени тротоари и улици препълниха "Пирогов"

Непочистените и заледени тротоари и улици препълниха "Пирогов" 01_1453972470

Непочистените и заледени тротоари и улици в столицата препълниха с пациенти спешните кабинети на "Пирогов", като от 17 до 25 януари близо 1300 възрастни пациенти са преминали през 108-и кабинет на здравното заведение, а над 300 са оставени за лечение.

Най-чести са фрактурите на глезени и стави, на тазобедрените стави, много по-рядко - в областта на коляното.

Д-р Шади Юсеф Хайят от Трета травматологична клиника в "Пирогов", който всеки ден се среща с човешката болка, предаде "Всеки ден".

Лекарят съветва пациентите, които са стъпили накриво, подхлъзнали, паднали и са се ударили, да не търсят бабините методи за лечение, а веднага да се обадят на Спешна помощ.

Болните от остеопороза, които са по-трудно подвижни и чиито кости се чупят много лесно, са сред рисковите пациенти. Болните от диабет също. При тях се наблюдават меки тъкани, които зарастват трудно, при това невинаги. В заснежената обстановка д-р Хайят е категоричен, че хората трябва да ограничат консумацията на алкохол. Той притъпява усещанията, хората не внимават и ако паднат, бавно се възстановяват след каквато и да е травма.

Медикът категоричен, че когато времето е студено и има заледени участъци, хората трябва да са много по-внимателни и задължително да носят стабилни и удобни обувки, по възможност- с грайфер. Дамите трябва да избягват високите обувки. А онези, които са трудноподвижни, да използват бастун с прикрепен шип от долната му страна по заледените улици.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

17-Декември-2016

18-Декември-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.