iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


НАП ще прибира 20% от приходите на Профилакториума

НАП ще прибира 20% от приходите на Профилакториума 07_1406198154

Запорът на пернишката Многопрофилна болница за продължително лечение, долекуване и рехабилитация беше намален от Националната агенция по приходите. Болницата в Перник е по- известна като Профилакториума.

Новината съобщи председателят на Общинския съвет в Перник Милан Миланов.

Считано от вчера, Агенцията ще прибира само 20% от постъпленията в сметките на болницата по линия на клиничните пътеки. Останалите 80% от парите остават за временно разпореждане на управителя на общинското здравно заведение.

Изявлението си Миланов направи във връзка с тежкото финансово състояние на болницата и отворено писмо на колектива, в което здравните работници алармират, че не са им изплатени по около 15 заплати, а всичките пари от Здравната каса отивали за погасяване на дългове към кредитори. По информация на Миланов задълженията на Профилакториума са около 800 000 лв., от които 150 000 лв. са към НАП, 60-70 000 лв. за заплати, останалите са задължения към ЧЕЗ , ВиК и други кредитори, за които имало споразумения за разсрочено плащане. Годишният лимит на болницата по здравна каса бил 470 000 лв. През последните три месеца, община Перник е превела на здравното заведение 53 000. лв от предвидените в бюджета за тази година 170 000 лв, а вчера са добавени още 5000 лв., обясни Миланов.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.