iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Намаляват заболелите от заразни болести на територията на Пернишка област

Намаляват заболелите от заразни болести на територията на Пернишка област 07_1436427587

Почти двойно са намалели заболелите от заразни болести на територията на Пернишка област за миналата седмица, като е направено сравнение с предходния седемдневен период. Това съобщават от регионалната здравна инспекция.

Регистрирани са общо 14 случаи на заразни заболявания, при 25 за предходната седмица. От групата на капковите инфекции регистрираните случаи са следните: Варицела – 10 случаи: от гр. Перник 8 случаи и 2 случая от гр. Радомир. По категории случаите са класифицирани като 8 вероятни и 2 потвърдени. Отклонение от предходната седмица /-5/. - Скарлатина – 1 случай от гр. Перник. По категория случаят е класифициран като потвърден. От групата на чревните инфекции са регистрирани съответно: - Ентероколит – 3 случая : 2 случая от гр. Перник и 1 случай от гр. Радомир. По категории случаите са класифицирани като вероятни. Отклонение от предходната седмица /+1/. Няма регистрирани случаи от групите на вирусните хепатити и трансмисивните инфекции.

За миналата седмица са регистрирани общо 29 случая на остри респираторни заболявания и грип /при 24 за предходната седмица/. Заболеваемост – 30.12 %oo, при средна за страната 29.83 %oo. През седмицата инспекторите на РЗИ - Перник са извършили 171 проверки по Закона за здравето.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

09-Септември-2016

09-Септември-2015

09-Септември-2014

09-Септември-2013

Вход с фейсбук профил:

Гореща линия: 0888 563 496

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини

ПОРЪЧКИ се приемат само през сайта и се препращат към търговците за изпълнение!

ipernik com