iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Намаляват пациентите на рехабилитация в болниците

Намаляват пациентите на рехабилитация в болниците 01_1421401176

От Асоциацията по физикална медицина и рехабилитация смятат, че пациентите, които ще имат право на поета от здравната каса рехабилитация в болниците, ще намалеят драстично, като има промяна в клиничната пътека за рехабилитация на НЗОК.

Според новия вариант на пътеката болни с ревматологични заболявания, с увреждания на опорно-двигателния апарат, със сериозни травми, както и пациенти след оперативно лечение ще получават право на рехабилитация само преди да е минал 1 месец, след като са били изписани от лечебно заведение. Освен това на такива процедури ще имат право само пациенти в напреднал - трети и четвърти стадий на заболяването си. Възможностите на рехабилитацията в трети стадий са силно ограничени, а в четвърти стадий болният се нуждае най-често от палиативни грижи, смятат обаче от асоциацията.

Промените са направени заради преразход от 200% по пътеката за рехабилитация и са съгласувани с националните консултанти по травматология и по неврология и с експерти от лекарския съюз, обясниха от здравната каса.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.